Kroon-en-brug

Kroon- en Brugwerk

Hoe word een kroon of een brug vervaardigd

Er zijn de laatste jaren een tal van materialen op de markt gekomen voor het maken van kronen en bruggen. Wat al heel lang gebruikt wordt is goud. Daarnaast bestaat een legering, gemixt uit een aantal metalen, die in de mond goed te gebruiken is. Hoe meer goud er in de legering zit hoe duurder deze legering wordt.

Kroon en brugwerk waar geen metaal in verwerkt is

Wat de laatste tien jaar erg in opmars is zijn kronen waar geen metaal meer in zit, maar waar het metaal is vervangen door aluminia of zirkonia. Dit zijn producten die zo sterk zijn dat ze de metalen binnenkant van een kroon of een brug heel goed kunnen vervangen. Een pluspunt is dat het materiaal al een tand kleur heeft vanuit de binnenkant van de structuur. Een hele vooruitgang als je dit gaat ombakken met porselein. Het licht, wat voorheen geabsorbeerd werd op het metaal, kan nu gereflecteerd worden in het aluminia of zirkonia. Deze lichtreflectie komt veel meer overeen met de lichtreflectie van een natuurlijke tand.

Waar hier in het verleden vaak een metalen onder structuur nodig was is het nu mogelijk om gelijk een tandkleurig ontwerp te maken, wat de kleur alleen maar ten goede komt. Ook kan een tandarts files aanleveren waarin de informatie voor een kroon of brug voor ons te vinden is. Dan is er geen afdruk meer nodig word maar er een mondscan door de tandarts gemaakt en als digitaal bestand naar ons verstuurd. Wij kunnen dan de kleur en vorm optimaal aanpassen, daar hebben wij de mogelijkheden voor.

Kroon op implantaten

Als u een tand of kies mist, is een implantaat zeker een oplossing. Er word een implantaat geplaatst door een implantoloog. Dit implantaat moet eerst vast groeien in de kaak. Na een periode van ongeveer 3 maanden kan er begonnen worden met het vervaardigen van een kroon op implantaat. Deze oplossing heeft het voordeel dat u geen andere tanden hoeft te belasten. Meer informatie kun je vinden op onze pagina over implantaten.